Архив: юли 2015

Световен ден за борба с хепатитa - 28 юли

По  повод световния ден за борба с хепатита 28 юли в гр.Бургас ще бъде органзирано информацонно събитир  в морската градина пред комплекс „Флора“ от 19,00 до 23,00 часа, за жителите и гостите на гр. Бургас, които ще имат възможност:

 

Продължава липсата на диалог между НЗОК и хората с ревматични заболявания

Провокирани от поредната некоректна  публикация в официалния сайт на НЗОК, изпратихме отворено писмо до медиите в България. В публикациията е изразено  възмущението от страна на институцията, провокирано от протеста на организациите, защитаващи правата на хората с ревматични заболявания, проведен на 21.07.2015 г.

ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ С БИОЛОГИЧНИ МЕДИКАМЕНТИ, ПУБЛИКУВАНИ НА 14.07.2015

От името на Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит, Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев и Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България, изказваме позицията си относно публикуваните на 14.07.2015 г „Изисквания на НЗОК при лечение на умерен до тежък серопозитивен ревматоиден, ювенилен артрит, активен и прогресиращ псориатичен артрит и тежък активен анкилозиращ спондилит с биологични антиревматични лекарствени продукти в извънболничната помощ“, които предстои да влязат  в сила на 01.08.2015

Пациенти с ревматични заболявания подариха ковчег и пирони на НЗОК

ОТ 1 АВГУСТ 4000 ПАЦИЕНТИ С РЕВМАТИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ОСТАВАТ БЕЗ ЛЕЧЕНИЕ ЗАРАДИ НОВИ КРИТЕРИИ НА ЗДРАВНАТА КАСА

Днес - 21 юли 2015, Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ), Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит (АПРА), Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев (БСБББ) подарихме ковчег и пирони на НЗОК.

ПОСЛЕДНИЯТ ПИРОН В КОВЧЕГА НА ХОРАТА С РЕВМАТИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

На 21 юли от 08.30 ч.,  Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ), Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит (АПРА), Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев (БСБББ), ще внесат в НЗОК  позицията си по повод публикуваната на  официалния сайт на НЗОК промяна на критериите за лечението ни с биологична терапия.  В нея НЗОК твърди, че настоява за диалог в името на това хората с ревматични заболявания да се лекуват и проследяват адекватно. За съжаление обаче това не е вярно! НЗОК провежда имитация на диалог с пациентските организации, защитаващи правата на хората с ревматични заболявания!

НЗОК провежда имитация на диалог с пациентските организации, защитаващи правата на хората с ревматични заболявания

•Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ)
•Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит (АПРА)
•Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев (БСБББ)

НЗО...

Предложения за промени в Изискванията на НЗОК при лечение с биологични медикаменти

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПИСМОТО, КОЕТО ВНЕСОХМЕ В НЗОК ОТ ИМЕТО НА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПАЦИЕНТИТЕ С РЕВМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ В БЪЛГАРИЯ, АСОЦИАЦИЯ НА ПАЦИЕНТИТЕ С РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ И БЪЛГАРСКО СДРУЖЕНИЕ НА БОЛНИТЕ ОТ БОЛЕСТ НА БЕХТЕРЕВ.ПИСМОТО СЪДЪРЖА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОМЕНИ В ИЗИС...