Проекти

Семейно планиране при пациенти с автоимунни заболявания и псориазис

Първа работна среща по проект за изготвяне на Консенсус за семейно планиране при пациенти с автоимунни заболявани и псориазис беше проведена на  04.07.2022. Присъстваха д-р Бояджиева, ревматолог от УМБАЛ”св.Иван Рилски”, доц. Д-р Развигор Дърленски, дермтолог от Аджибадем Ситиклиник УМБАЛ Токуда, Боряна Ботева, председател на УС на ОПРЗБ, Анета Драганова, председател на УС на АПАЗ. В срещата взеха участие и Николай Недялков от АПАЗ и Миглена Иванова от ОПРЗБ

Склеродермия - какво трябва да знаем? - видео

Най-тежкото ревматоидно заболяване склеродермия засяга предимно жени между 30 и 50-годишна възаст и има много висок процент на смъртност.Склеродермията никак не е лесна за откриване, а диагнозата се поставя от ревматолог. Можете ли да разпознаете склеродермията? Научете повече от видеото, създадено по повод информационната седмица за ревматичните заболявания (06-12.06.2022 г.), която се провежда за осма поредна година и се организира от Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България.

Водещи ревматолози подкрепят кампанията за ранна диагностика на ревматичните заболявания

През 2017 г. отбелязваме световният ден за борба с артрита 12 октомври като акцентираме върху ранната диагностика на ревматичните заболявания.Това е кампания на Европейската лига за борба с ревматизма (EULAR). Тази година организацията навършва 70 години. Мотото на кампанията'Don't delay, connect today' в превод означава „Не отлагай, прегледай се днес”

"Не отлагай, прегледай се днес" - информационна кампания за ранна диагностика на ревматичните заболявания

Утре, 12 октомври, е световният ден за борба с артрита. По този повод от името на ОПРЗБ организираме информационна кампания, чиито акцент е ранната диагностика на ревматичните заболявания. Кампанията е част от кампанията на Европейската лига за борба с ревматизма (ЕУЛАР) и е под надслов "Не отлагай, прегледай се днес" (Don't delay, connect today)

(Не)обикновеният живот с рядко заболяване в България - дискусия по проблемите на хората с лупус

За трети път в България се провежда седмицата за информираност за ревматичните заболявания (8 – 14 май 2017г.). Част от нея е отбелязването на световния ден за информираност за заболяването лупус – 10 май. На този ден пациенти с ревматични заболявания и специално с лупус споделиха своя опит на публична дискусия на тема „(Не)обикновеният живот с рядко заболяване в България”.

19-та конференция на EULAR (PARE), 15-17 април 2016, София

Изключително щастливи сме да ви съобщим, че тези от вас, които желаят могат да гледат на живо, на български език, част от 19-тата годишна конференция на пациентското крило на ЕУЛАР (PARE), която се провежда в София в периода 15-17 април 2016 г.

 

"А дали виждаш всичко?Болката е невидима,..но коства много"

По време на информационната кампания "A дали виждаш всичко? Болката е невидима,но...коства много", Oрганизация на пациентите с ревматологични заболявания в България участва в изложението "Mисия здраве". Тук можете да видите снимки на щанда на организацията и всички доброволци, които присъстваха по време на изложението и допринесоха за успешното представяне на организацията.

"Малките неща имат голямо значение"

"Малките неща имат голямо значение" е проект на Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България и Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит, насочващ вниманието към ревматоидните заболявания и нуждата от ранна диагностика и рано започване на лечението. С правилното и ефективно лечение пациентите могат да водят пълноценен начин на живот. Проектът се реализира през 2014-2015 г.