проекти

Диагностицирането на артрита се бави от една до над пет години при над 95% от хората

🎗️🦵🤲Отбелязваме Световния ден за борба с артрита – 12 октомври с тревожна статистика - диагностицирането за някои артритни заболявания продължава да отнема над пет години.

Водещи ревматолози подкрепят кампанията за ранна диагностика на ревматичните заболявания

През 2017 г. отбелязваме световният ден за борба с артрита 12 октомври като акцентираме върху ранната диагностика на ревматичните заболявания.Това е кампания на Европейската лига за борба с ревматизма (EULAR). Тази година организацията навършва 70 години. Мотото на кампанията'Don't delay, connect today' в превод означава „Не отлагай, прегледай се днес”

"Не отлагай, прегледай се днес" - информационна кампания за ранна диагностика на ревматичните заболявания

Утре, 12 октомври, е световният ден за борба с артрита. По този повод от името на ОПРЗБ организираме информационна кампания, чиито акцент е ранната диагностика на ревматичните заболявания. Кампанията е част от кампанията на Европейската лига за борба с ревматизма (ЕУЛАР) и е под надслов "Не отлагай, прегледай се днес" (Don't delay, connect today)

"А дали виждаш всичко?Болката е невидима,..но коства много"

По време на информационната кампания "A дали виждаш всичко? Болката е невидима,но...коства много", Oрганизация на пациентите с ревматологични заболявания в България участва в изложението "Mисия здраве". Тук можете да видите снимки на щанда на организацията и всички доброволци, които присъстваха по време на изложението и допринесоха за успешното представяне на организацията.

"Малките неща имат голямо значение"

"Малките неща имат голямо значение" е проект на Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България и Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит, насочващ вниманието към ревматоидните заболявания и нуждата от ранна диагностика и рано започване на лечението. С правилното и ефективно лечение пациентите могат да водят пълноценен начин на живот. Проектът се реализира през 2014-2015 г.